По повод Световния ден на радиото, отбелязван на 13 февруари, който тази

...
По повод Световния ден на радиото, отбелязван на 13 февруари, който тази
Коментари Харесай

Емили Дантон: Щастлива съм, че посетих България

По повод Световния ден на радиото, отбелязван на 13 февруари, който тази година мина година под надпис „ Радио и спорт “, 26 студенти от  Висшия институт по мениджмънт на Университета във Версай „ Свети Куентан он Ивлин ", посетиха БНР и се включиха в тренировката, извършена за чиновниците на медията от олимпийската шампионка от Сидни Тереза Маринова. 
В БНР френските студенти получиха опцията с цел да се срещнат от близко с работата на водещи публицисти и да научат повече за особеностите на Националното радио като институция. 

След полемиките и визитата си в медиите и на разнообразни места в страната френските студенти споделиха пред микрофона на " Хоризонт " своите усещания и безредици от първата си среща с България - с две от тях -  Милен Делиен и Емили Дантон , разговаря Славена Илиева от отдел " Международно съдействие " на БНР.

Имате огромно благосъстояние, красиви църкви, манастири, които успяхме да посетим. Бяхме доста прелестно сюрпризирани и  като млади студенти от Франция, желая да споделя, че  в нашата страна, всеки си заплаща по настрана това, което е поръчал, до момента в който тук ни направи силно  усещане, че вие плащате цялата сметка или споделяте разноските, а даже от време на време някой поема цялата сметка - това няма по какъв начин да не ни впечатли. Друго нещо е промяната на пари, защото ние обменяме на несъмнено място, а тук на всички места можете да промените пари, споделя Милен Делиен и добавя: 

А на моите другари, семейство и състуденти желая да им препоръчам да постоят по - дълго време в София, да прегледат всяко кътче, всяко ъгълче, има толкоз много интересни неща. Дори някои от моите другари съумяха да карат ски и то доста покрай София. Те споделиха, че гледките са били чудни. 

А що се отнася до нашето посещаване в Българското национално радио мога да кажа, че то е също толкоз съвременно и със същите студиа като във Франция. 

Но най-много желая да подканя моите другари и семейство  да посетят град Пловдив. Бяхме единствено един ден, само че толкоз доста ни очарова този град, докосна и заплени сърцата ни. Успяхме да присъстваме на театър, на който бяха показани обичайни танци, фолклорно пеене и с присъединяване на музиканти от Пловдив. Бяхме очаровани от този театър.  Останахме запленени от остарелия град и историческото значение на Пловдив, с  повече от 100 монументи на културата, с уникалната  хубост - Пловдив ще остане вечно в сърцата ни.

Емили Дантон показа: Щастлива съм, че посетих България.  И желая да споделя, че в действителност човек не трябва  да има предубеждения по отношение на страните или местата, които посещава и  които не познава.  По-добре е  да отиде на място и самичък да си направи заключения, като за това че вашата страна е богата, от огромно значение и с прелестна природа.
Целия диалог чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР